duminică, 20 februarie 2011

Articole magice

Acest ritual poate fi usor adaptat pentru practica solitara.Originile acestei ceremonii pot fi urmarite pana in vremurile clasice. Vrajitoarele antice thesaliene se considera ca pot controla luna, conform unui imn vechi: "Daca poruncesc lunii, va cobori; daca doresc sa retin ziua, noaptea va intarzia deasupra corpului meu; si din nou, daca doresc sa ma imbarc pe mare, nu am nevoie de barca, iar daca vreau sa zbor prin aer, nu-mi simt greutatea".
Pentru multi oameni in ziua de azi, ritualul puternic al unui ritual wicca si, din nefericire, este de asemenea respins ca un ritual ieftin, inserat cu o favoare pentru a reflecta practicile acelor vrajitoare thesaliene mentionate mai sus. Oricum, in timp ce contextul "atragerii lunii" din trecut si prezent este in mod evident diferit, atragerea lunii este una dintre cele mai serioase, frumoase, inspiratoare si evocative ritualuri din vrajitoria neo-pagana. In functie de starea alterata a constiintei a inaltei preotese si energia ceremoniala ridicata, cuvintlee care sunt rostite pot fi miscatoare, poetice si inspiratoare. In timpul Atragerii Lunii, multe femei se conecteaza la puterea Zeitei si, prin urmare, la puterea din ele insele. Pentru a captura o esenta mai mare din acest ritual, parafrazam descrierea oferita de Margot Adler in cartea sa:" Atragerea Lunii".
In general, ritualul este condus intr-un cerc, uneori numit cerc magic. Cercul este plasat deoparte: locatia sa fizica nu importa, deoarece in minte devine un loc sacru, rin trasarea si purificarea sa. Este un loc intre lumi, unde se intalnesc zeii. In cadrul cercului este ridicata puterea psihica, o lucrare cunoscuta drept "ridicarea conului de putere" sau "canalului de lumina si energii".Acest lucru se face prin ritual, muzica, incantatii si dansuri, cand preotul sau, mai adeseori, preoteasa simte conul de putere care a fost ridicat, se poate concentra si il directioneaza cu mintea catre destinatia sa. O astfel de destinatie sau tel este tamaduirea psihica a cuiva care este bolnav sau scopul poate fi de a cauta ceva care este necesar unei persoane.
Acesta este motivul esential pentru care zeii si zeitatile sunt invitati in cerc. Cand luna este atrasa in jos, inalta preoteasa adeseori intra intr-o transa in care zeita o poseda. Comportandu-se ca si cum ar fi zeita incarnata, preoteasa vorbeste si actioneaza ca si Zeita. Puterea psihica a cercului devine acum puterea Zeitei. In mod frecvent, aceasta este considerata o experienta mistica. In mod similar, cand forta zeului este atrasa in cerc, inaltul preot devine incarnarea zeului. Acest ritual este numit ATRAGEREA SOARELUI sau ATRAGEREA ZEULUI sau CHEMAREA LUNII. Starea de constiinta alterata(modificata) pe care inaltul preot sau preoteasa o experimenteaza in timpul ritualului determina efectul ulterior, care este simtit, unele preotese marturisind ca au simtit prezenta Zeitei in ele la cateva zile dupa. Altele au raportat, vazand schimbari in unele persoane, dupa astfel de ritualuri.
Posedarea prin ritual joaca un rol important in vietile paganilor moderni, deoarece descatuseaza mintea rigida si ne arata ceea ce este dincolo de noi, de sensibil. Adeseori suntem atat de ingropati in rutina noastra zilnica, incat ne lipseste curajul sa ne suspendam necredinta. Adeseori uitam ca magia si stiinta se completeaza reciproc si nu sunt niste scoli opuse. Pentru acest motiv, este cu atat mai important ca posedarea prin ritual sa intre in vietile noastre. Este dificil sa ne dam seama cum functioneaza de fapt posedarea prin ritual. Fie Divinul castiga controlul asupra trupului persoanei, fie este vorba de o trezire interioara, asa cum este bine exprimat in "Tu esti Zeul/Zeita". Experientele pe care le-am incercat pentru a ne da seama ce anume se intampla au fost pline de bogatie si, fara indoiala, ne-au schimbat intr-o oarecare masura. In timp ce, asa cum am mentionat mai sus, ritualul este in general efectuat intr-un cerc pentru a "atrage luna" nu trebuie neaparat un preot care sa invoce cu o bagheta falica. Atragerea lunii este ceva care vine din interior, realizand comunicarea printr-un canal de legatura si comunicare astrala cu ingerii Lunii. Provine din intentia de a te preda in bratele Zeitei. Oferindu-te cu umilinta, cu iubire si reverenta, este ultima abandonare a fiintei tale in fata divinului, un sacrificiu real pentru obtinerea binecuvantarilor zeilor.Exista alte culturi si religii care folosesc posedarea prin ritual ca o forma de inspiratie. Voodoo foloseste tobe si ritmuri pentru a invoca pe Lwas (spirite/ semi-zei ancestrali), taoistii folosesc gongul si incantatia. Multe alte culturi au ritualuri similare, dar moduri diferite de a le desfasura. Chiar si penticostalii incurajeaza limba de foc!
Posedarea prin ritual este o comunicare cu Divinitatea, si nu numai ca ne ofera patrundere si intelepciune, dar ne leaga de divin. Ne uneste, oferindu-ne sansa de a cunoaste puterea divinului, cat si capacitatile latente aflate in noi. Ne ofera confortul si securitatea ca face parte dintre zei, lucru bine exprimat in zicala egipteana veche: "Nu exista parte din nou care sa nu apartina zeilor". De altfel, posedarea prin ritual afirma comunicarea noastra si relatia cu divinul. Iar daca sunt mai multi dintre noi care trec prin astfel de ritualuri de bucurie, suntem convinsi ca am avea mai putine razboaie si conflicte in jur.

Scopul crucii cabalistice este sa uneasca personalitatea cu adevaratele surse ale vietii permitand deschiderea unui canal prin care sa intre in constiinta. Practica regulata aduce o recunoastere a Eului transcedental. Sau, cu alte cuvinte, se formuleaza o punte intre constient si inconstient, permitand mintii ' sa devina vulnerabila pentru lucrurile divine'. In timp, devenim treptat constienti de inspiratia geniului superior. Ceea ce se intampla este o conectare graduala a unui nivel de constiinta cu altul. Exista o schimbare imperceptibila si inceata, catre alta rata de vibratie. Constiinta zilnica devine mai rafinata si mai sensibila, constienta de noile posibilitati, etaleaza o noua intelegere a unei patrunderi a vietii si o experienta pe care nu ai mai avut-o inainte.
Crucea kabbalistica reprezinta un exercitiu psihic de baza a traditie ezoterice moderne. Scopul sau este de a reintari sensul lui "acum si aici". In Eul tau constient si treaz din momentul de fata. Este o meditatie activa care se concentreaza si integreaza fiinta intreaga - trup, minte, emotii si imaginatie - catre idealul unui EU SUPERIOR echilibrat. In Ritualul Crucii kabbalistice, "raurile de energie" trecand prin trup, conform unui tipar semnificativ.
Crucea kabbalistica reprezinta un exercitiu de baza. Este un mod formalizat de a-ti aminti ca tu esti exact centrul propriului tau univers si ca tot ceea ce gandesti, simti si vezi este creat de tine. Prin combinarea simbolurilor semnificative cu o experienta puternic imaginativa din punct de vedere emotional si fizic, partile mai profunde, mai puerile ale mintilor noastre, bat in resursele inconstientului colectiv. Energia, ideile si intuitiile se pot afilia la constiinta normala, priponite in siguranta de catre "tiparele de energie" creat de ritual, care contin un spectru bogat de stimulari fizice, mentale, emotionale si spirituale. In mod specific, "auto-instruirea" simbolica a Crucii Kabbalistice sugereaza integrarea numeroaselor Euri inferioare intr-un Eu maret si furnizeaza o harta in patru parti pentru acel scop.

Crucea kabbalistica este un exercitiu magic care foloseste chei sonice, impreuna cu vizualizarile corecte pentru a descatusa si echilibra diferitele aspecte ale Eului. Pentru a efectua Crucea Kabbalistica, stai cu fata la est, cu bagheta in mana dreapta. Daca nu ai o bagheta, foloseste degetul mijlociu si indexul de la mana dreapta. Atinge-ti fruntea, vizualizand o raza stralucitoare care coboara din Eul superior si vibreaza cuvantul "ATEH".
Traseaza cu bagheta sau cu degetele in josul trupului, catre organele genitale, vizualizand raza stralucitoare cum coboara in corpul tau, trasand o linie stralucitoare in centrul fiintei tale. Cu degetele sau bagheta pe organele genitale, devii constient de intreaga ta fiinta si vizualizezi cum te unesti cu stralucirea Eului tau superior. Vibreaza cuvantul Malkuth. Pune bagheta pe umarul drept si, in timp ce iti mentii vizualizarea de mai inainte, vointa si energia, concentrate ca o raza sau un glob de energie rosie, penetrandu-ti fiinta. Vibreaza fraza "VE-GEBURAH".
Traseaza cu bagheta peste trup, catre umarul stang. Vizualizeaza o raza de lumina stralucitoare ca o raza sau un orb de energie albastra, penetrandu-ti fiinta. Vibreaza fraza "VE-GEDULAH".

Pune bagheta in centrul inimii. Vizualizeaza toate aspectele tale unindu-se. Eul superior, trupul, vointa si compasiunea. Simte cum iti transformi intreaga fiinta, devenind Eul tau magic si vibreaza fraza "LE-OLAM". Tinand bagheta drept in sus, vibreaza cuvantul "AMEN" si simte ca actiunea s-a incheiat.

Cuvintele folosite sunt iudaice si au legatura cu Kabbala. Dar nu exista nici cea mai mica implicatie a teologiei sau filosofiei iudaice. Aceastea inseamna:

"Atheu - tu esti;
Malkuth - imparatia;
Ve Geburah - si Gloria;
Ve Gedulah - si Puterea;
Le Olam - pe veci."

Gesturile reprezinta o variatie a Crucii Crestine obisnuite, folosind ultimele cuvinte din Rugaciunea Domnului. Acestea sunt utilizate in lucrari magice, datorita faptului ca constituie o metoda ideala de echilibrare a personalitatii si intaltarea mintii catre contemplatia lucrurilor superioare. De asemenea, sunt folosite ca preambul la lucrarile magice.

EFECTUAREA CRUCII KABBALISTICE

Stai cu fata la rasarit. Intinde mana dreapta, tinand bagheta. Traseaza o pentagrama de pamant de izgonire si simte cum pleaca spre capatul universului. Vibreaza cuvintele YHVH(se pronunta IOD-HE-VAU-HE). Cu tot cu bagheta, intoarce-te catre sud. Traseaza alta pentagrama si vibreaza ADNI(AH-DOH-NAI).Intoarce-te spre vest si traseaza pentagrama. Vibreaza AHIH(EH-HE-YEH). Intoarce-te catre nord. Traseaza pentagrama si vibreaza AGLA(AH-GE-LAH).
Tine mainile intinse si spune:

"INAINTEA MEA RAPHAEL,
iN SPATELE MEU GABRIEL,
IN DREAPTA MEA MIHAIL,
IN STANGA MEA ARIEL.
IN FATA MEA FLACARILE PENTAGRAMEI.
PRIN COLOANA LUMINEAZA RAZELE CELEI DE-A SASEA STELE."

Vizualizeaza-i pe toti in timp ce spui de tri ori acestea: Raphael, Gabriel, Mihail si Ariel - Arhanghelii Kabbalei care guverneaza Estul si aerul, Vestul si apa, Sudul si focul, Nordul si pamantul.

Cuartul roz este purtat in mod obisnuit pentru a atrage iubirea. Pentru acest talisman, ai nevoie de un lantisor cu bobite de cuart rosu. Unele magazine artizanale au astfel de bijuterii. De cele mai multe ori, acestea au forma unor inimi.
Incarca-ti lantisorul intr-o noapte cu luna noua, freaca bobitele cu saliva si spune:
"Acum luna incepe sa creasca, din nimic la o fata rotunda plina, cantecul sirenei incepe sa curga si atrage adevarata iubire aici, langa mine."
Lasa lantisorul pe pervazul ferestrei pete noapte si incepe sa-i porti de a doua zi.

Respiratia este, de obicei, un act inconstient, pe care il facem in mod continuu pe tot parcursul vietii noastre. In magie si in Wicca, respiratia poate fi un instrument pentru a ne disciplina trupurile, dar si pentru a intra in stari alternante de constiinta.
Pentru a medita corect, trebuie sa respirati corect. Acesta este cel mai elementar dintre exercitii si din fericire, este si cel mai simplu.
Tehnicile de respiratie profunda necesita utilizarea in totalitate a plamanilor dar si a diafragmei. Diafragma este localizata cam la doua degete sub cutia toracica. In timp ce inspirati, impingeti spre afara aceasta zona. Observati cat de mult aer mai puteti inhala.
Pentru exercitii de respiratie, adoptati o pozitie confortabila, fie asezat, fie intind (cu toate ca respiratia profunda este posibila in aproape orice pozitie). Relaxati-va usor corpul.Inhalati aer prin nas, numarand incet de trei, patru sau cinci ori, cat va este convenabil. Amintiti-va sa permiteti aerului sa va umple diafragma, la fel ca si plamanii. Retineti aerul, apoi expirati pe aceeasi numaratoare inceata. Repetati pasii de mai sus de cateva ori, incetitind treptat viteza respiratiei. In timp ce inspirati, trageti in piept iubire, cald, poate vizualizand aceste energii pozitive ca pe niste particule aurii de aer. In timpul expiratiei, dati afara ura, bolile, furia, poate vizualizand un fum negru iesind din plamanii vostri.
Oxigenul este respiratia vietii si este necesar existentei noastre. Respirati corect si veti fi o persoana mai buna si un Wicca mai bun. Respiratia profunda este folosita inainte de orice act de venerare sau de magie si este o parte a exercitiilor de concentrare si vizualizare. Respirati profund cand simtiti mania explodand in interiorul vostru. Expirati mania si inspirati calmul. Da rezulate de fiecare data!
Practicati zilnic exercitiul respiratiei profunde si cresteti treptat capacitatea voastra de a retine aerul in plamani. Daca e posibil, este bine ca ocazional sa practicati acest exercitiu langa mare sau in padure, departe de aerul poluat al oraselor noastre. Respiratia profunda in aceste locatii naturale nu aduce doar mai multa pace, dar esti si mult mai sanatoasa.

O mama isi ia copilul prin oras si cineva vede copilul si spune: "O, ce dragut e! E pur si simplu adorabil!"
Persoana care admira copilul poate privi prea mult copilul. Daca mama nu efectueaza imediat un pas prevenitor - sa scuipe copilul, negand in fata lui Dumnezeu ca este atragator sau cerand persoanei care lauda copilul sa-l atinga sau sa-l scuipe - deochiul incepe sa opereze. In momentul cand mama si copilul ajung acasa, pe copil il doare deja tomacul si plange.E imbujorat, transpirat si poate avea diaree. In curand, devine deshidratat si intr-adevar ii este rau. Mama il duce la un medic conventional, dar "nimic nu se poate face". In final , cheama vraciul local - de obicei o femeie batrana - care diagnosticheaza adevarata cauza a problemei si il lecuieste.
Uneori, deochiul este diagnosticat prin circumstante: copilul era bine dimineata, a fost laudat sau privit prea lung, a inceput sa transpire si sa vomite, cauza este clara! dar de cele mai multe ori, diagnosticul si leacul implica o serie complexa de ritualuri care variaza in functie de cultura. Apa, uleiul si ceara topita - lichide - pot juca un rol sau ritual se poate concentra asupra unui obiect natural, in forma de ochi umplut cu lichid, oul. Leacurile, cand sunt efectuate, se spune de obicei ca sunt dramatice, aproape instantanee. In Europa de Est, deochiul este diagnosticat prin aruncarea de taciuni, carbuni sau chibrituri arse intr-un vas cu apa. Daca taciunele pluteste, copilul a fost deocheat. In Ucraina, ceara topita poate fi scursa in apa sfintita, pentru a diagnostica bolile spirituale. Daca improasca sau ne lipeste de o parte a vasului, pacientul sufera de deochi. Se recita rugaciuni secrete cunoscute doar de femei si este folosita apa sfintita pentru a imbaia victima.Ceara este reincalzita si , de data aceasta, este turnata in apa, se scufunda la fund ca un bustean solid, indicand faptul ca a avut loc o vindecare. In Grecia, Mexic si alte locuri, apa sfintita este data copilului ca sa o bea si/sau este trasata pe copil sub forma unei cruci. Daca faptasul plin de remuscari poate fi facut sa scuipe in apa, inainte de a o bea copilul, cu atat mai bine. Pentru a evita acuzatiile directe de a fi cauza o astfel de nenorocire, un membru al familiei poate sta in afara bisericii cand presupusul faptas este acolo si ii poate ruga pe toti cei care trec pe acolo sa scuipe intr-o cupa cu apa stintita, fara a jena pe nimeni.
In Italia, diagnosticul se face prin scurgerea uleiului de masline intr-un bazin cu apa, o picatura pe rand, in timp ce se recita rugaciuni secrete, mostenite doar de femeile din familie. Daca picaturile se aduna la un loc sub forma unui ochi , deochiul este cauza bolii. Leacul consta in recitarea de rugaciuni in timp ce se toarna ulei in bazinul cu apa din nou - cateodata timp de ore intregi - pana cand se formeaza un strat perfect de ulei, care nu seamana unui ochi.
In Mexic, atat diagnosticul, cat si leacul sunt adeseori implinite cu ajutorul unui ou intreg neclocit. Se rostogoleste un ou peste trupul copilului sau se pune sub pat si se sparge. Daca este "tare", sau "seamana cu un ochi", atunci deochiul este cauza bolii copilului.

Deochiul reprezinta numele unei boli transmise - de obicei fara intentie - de catre cineva care este invidios, gelos sau zgarcit. Mai este numit si ochiul invidios. In ebraica este numit ayin ha?ra(ochiul rau).Credinta in deochi este ca o persoana - de altfel nemalefica in sine - iti poate face rau, copiilor tai, vitelor sau pomilor fructiferi, doar uitandu-se la acestea cu invidie si landandu-le. Cuvantul "rau" este nefericit in acest context, deoarece implica faptul ca cineva a blestemat victima, dar nu este cazul. O intelegere mai buna a termenului "deochi" este obtinuta daca stii cuvantul vechi britanic sau scotian pentru ceea ce este "trecut cu vederea", ceea ce implica o simpla privire care a ramas prea mult asupra unui obiect pizmuit, persoana sau animal. Cu alte cuvinte, efectul deochiului este nefericit, dar persoana care nutreste gelozie si deoache nu este in mod necesar o persoana rea. Pentru a nu mai pierde timpul, oferim mai jos mai multe comentarii asupra farmecelor si amuletelor principale. Este mai bine sa incerci toate metodele conventionale de rezolvare a problemelor, inainte de a recurge la acest gen de magie. Un deochi poate afecta pe cineva despre care nu stii ca-ti este rival si ii poate rani neintentionat pe altii. Fii atent cum iti directionezi puterea. Unele deochiuri ii vor urmari chiar si pe cei care sunt loviti doar din intamplare. Un deochi ii identifica pe tradatorii increderii tale, chiar daca tu i-ai iertat sau nu. Oamenii distructivi care barfesc si incearca sa te ruineze nu merita cu adevarat sa fie iertati, incercand sa-ti manipuleze firea cea buna. Ai nevoie de echilibru in viata ta si nu poti fi zana cea buna care aduce fericire tuturor. Daca dai la tot din fericirea ta, nu vei ramane decat cu nefericire. Nu gasi scuze pentru cei care abuzeaza de tine. Deochiul tau ii va gasi, sa nu-ti para rau pentru ei, lor nu le-a parut rau pentru tine.

Faptasii:
Oamenii invidiosi;
Cei care lauda copiii;
Cei care sufera de pizma;
Ce cu ochi albastri (xenofobi printre grupurile rasiale cu ochi caprui);
Femeile fara copii;
Oamenii nascuti cu o inclinare nefericita de a proiecta neglijent deochiul.

Etiologie

"Trecerea cu vederea" (termen vechi britanic; inseamna sa privesti prea lung asupra unui obiect sau copil pizmuit).
Lauda fara a atigne sau scuipa, pentru a evita producerea raului.
Proiectia ochiului (termenul sicilian pentru cel care da "mal occhio" este "jettatura", din aceeasi radacina ca "ejaculare" si "proiectie").

Victime

Copiii alaptati : se imbolnavesc si plang, laptele mamei se poate usca.
Copiii mici : se imbolnaesc si plang, pot vomita sau deveni agitati.
Vacile de lapte si caprele de lapte : isi pierd laptele.
Pomii fructiferi : se ofilesc si mor sau nu rodesc.
Barbatii adulti : devin impotenti.


Talismane apotropaice si gesturi

Refuzul de a accepta lauda unui copil;
Scuiparea unui copil;
O pata de noroi pe copil ca sa nu para dragut;
Fraze laice;
Geturi protectoare cu mana;
Amulete ochi. (wadjet)
Scoici ochiul-pisicii;
Margele albastre;
Talismane cu oglinda;
Ata sau snur rosu;
Amulete centura lui Isis;
Obiecte in forma de semiluna.


Leacuri

Ulei de masline picurat in apa cu rugaciune;
Ceara picurata in apa cu rugaciune;
Taciuni sau chibrituri aruncate in apa cu rugaciune;
Trecerea unui ou crud peste fata, apoi spargerea lui;
Spargerea unui ou intr-un loc intunecat, umbros, nevazut;
Spargerea unui ou si desenarea unei cruci pe fruntea victimei;
Aruncarea unui ou in tupe sau intr-un copac (daca copacul este victima);
Punerea unui ou spart intr-un vas sub patul victimei;
Victima trebuie sa bea aghiazma;
Victima scuipa catre cel care a aruncat deochiul de 3 ori.

- un om care-si sterge mainile de sortul unei fecioare se va casatori in curand cu ea;
- daca stranuti de doua ori la rand, te vei saruta;
- daca incheietura degetului pocneste cand este trasa, cineva te iubeste;
- daca imparti un prosop cu iubitul tau, relatia se va termina;
- daca te mananca genunchiul stang, esti gelos;
- daca se desface lantisorul, este semn sigur ca cineva care te iubeste se gandeste la tine;
- un tiuit in ureche inseamna ca cineva vorbeste de tine (La stanga - iubitul, la dreapta - mama).
- daca simti nevoia sa stranuti dar nu reusesti, este semn ca ai un admirator secret.

Cel putin 29 de albinosi africani au fost ucisi in acest an, in Tanzania, pentru ritualurile magice in care se folosesc parti din corpurile acestora, relateaza The Guardian. Una dintre victime a fost bebelusul unei tinere. Familia mamei i-a spus acesteia sa isi imbrace fetita in negru si sa o lase intr-o coliba. Tanara nu a inteles de ce, dar s-a supus. Cateva ore mai tarziu au aparut mai multi barbati necunoscuti. Ei i-au taiat picioarele si gatul fetitei, apoi i-au turnat sangele intr-un bol si au baut din el, a povestit membra Parlamentului Tanzanian, Al-Shaymaa Kwegyir. Kwegyir a mai spus ca autorii acestor crime sunt vraci si cauta sa obtina parti din corpurile albinosilor pentru ritualuri magice. Mana unui albinos se vinde cu 1200 de lire sterline", a adaugat Kwegyir.

Via

Samanismul a fost definit ca prima religie. A existat inainte de civilizatiile timpurii, inainte ca stramosii nostril sa faca primii pasi ai lungii calatorii spre prezent. Inainte de acest timp, samanii erau tamaduitorii, cei care stapaneau puterea, barbatii si femeile. Utilizau magia si vorbeau cu spiritele padurii.
Samanii au fost primii oameni care au beneficiat de cunoastere. Ei au creat, au descoperit, au cultivat si au folosit cunoasterea.
Cunoasterea inseamna putere. Femeile si barbatii care detineau putere in acele zile indepartate, erau samanii. Cum au cucerit sau cum au descoperit samanii aceasta putere? Prin intermediul extazului – o stare alterata a cunostintei, in timpul careia comunicau cu fortele universului. Primii samani au ajuns la acest stadiu folosind mijloace ca postul, abstinenta de la consumul de lichide, autoinducerea durerii, ingerarea de substante halucinogene, concentrarea, etc. Odata stapanite, aceste tehnici le permiteau sa constientizeze alte lumi, imateriale, eterice.
Toata cunoasterea magica a fost obtinuta prin intermediul acestor “modificari de constiinta”. Dialogurile cu spiritele si zeitatile, plantele si animalele au deschis noi perspective de invatare. Samanii impartaseau, deseori, cate ceva din cunoasterea lor celor in mijlocul carora traiau, dar foloseau restul in scopuri personale. Invataturile samanice nu erau destinate publicului larg.
Mai tarziu , samanii s-au specializat in folosirea unor obiecte sa faciliteze modificarile de constiinta, marcand inceputurile (practicarii) ritualului magic. Samanii din intreaga lume folosesc, inca, tobe, moristi, obiecte reflectorizante, muzica, incantatii sau psalmodieri si dans.
Cele mai eficiente ritualuri samanice sunt cu adevarat cele care utilizeaza atat mijloace naturale, cat si artificiale: suspinul vantului, mugetul oceanului, palpairea luminii de foc, bataile ritmate de tobe, etc. Acestea, combinate cu intunericul si incantatiile, coplesesc, in cele din urma, simturile, fortand o modificare a constientizarii lumii fizice spre taramul vast al energiilor. Asa sunt ritualurile samanice care exista si in prezent.
Din aceste inceputuri primitive s-a nascut toata magia si religia, inclusiv Wicca. In ciuda controversei curente, despre vechimea practicii Wicca, ea descinde spiritual din astfel de ritualuri.Cu toate ca a fost rafinata si modificata pentru lumea noastra, Wicca ne atinge, inca, sufletele si cauzeaza extaz – stari alterate de constiinta – unindu-ne cu zeii. Multe dintre tehnicile Wicca au origine samanica. De aceea, Wicca poate fi descrisa ca o religie samanica.
Ca si in cazul samanismului, doar putini alesi se simt atras sa intre in cercurile ei de lumina.
Astazi, Wicca a renuntat la incercarile grele ale durerii si la utilizarea substantelor halucinogene, in favoarea incantatiilor, meditatiei, concentrarii, vizualizarii, muzicii, dansului, invocatiilor si dramatizarii rituale. Prin intermediul acestor instrumente spirituale, practicantii Wicca ating un nivel al constientizarii rituale, similar celor obtinute prin cele mai brutale practici samanice. Am folosit intentionat termenul de “stare alterata de constiinta”. Astfel de schimbari ale starilor de constiinta nu sunt nefiresti, dar reprezinta o deviere de la starea “normala” de constiinta treaza. Wicca ne invata ca natura include un spectru larg de stari spirituale si mentale, despre care cei mai multi dintre noi nu stiu. Ritualurile Wicca eficiente ne dau posibilitatea sa alunecam in astfel de stari , permitand comuniunea si comunicarea cu Zeul si Zeita.
Spre deosebire de unele religii, Wicca nu vede divinitatile ca entitati distincte. Zeul si Zeita sunt amandoua inauntrul nostru si se manifesta in intreaga natura. Aceasta este universalitatea: nu exista nimic care san u fie de la zei.Un studiu despre samanism releva o mare parte a esentei religiei si a experientei religioase, in general, si a practicii Wicca in particular.
Prin ritual, un mijloc de intrare in constiinta rituala, samanul sau practicantu Wicca, barbat sau femeie, isi dezvolta in mod constant gradul de cunoasterea, iar cunoasterea inseamna putere. Wicca ii ajuta pe cei care o practica sa inteleaga Universul si locul nostru in el.
In prezent, Wicca este o religie cu multe variatii. Pentru a crea o imagine despre natura practicii Wicca si pentru ca este un sistem structurat atat de personal, in randurile de fata nu pot sa afirm generalitati despre crezul si forma ei, filtrate prin experienta si cunoasterea mea.
Wicca, asemeni multor alte religii, recunoaste dualitatea divinitatii. Venereaza atat Zeul, cat si Zeita. Ei sunt egali, iubitori, nu distanti sau aflati in "ceruri". Sunt omniprezenti in intreg Universul.
Wicca ne mai invata ca si lumea fizica e una dintre multe realitati. Starea fizica nu reprezinta expresia absoluta cea mai inalta, asa cum nici cea spirituala nu este mai "pura" decat baza. Singura diferenta dintre starea fizica si cea spirituala este ca prima este mai densa.
Ca si religiile orientale, si Wicca imbratiseaza doctrina reincarnarii, acest subiect atat de gresit inteles. De asemenea, putini adepti Wicca au convingerea ca ne incepem existenta a pietre, copaci,melci sau pasari inainte de a evolua oana in punctul in care ne putem incarna ca fiinte umane. Cu toate ca si aceste creaturi si materii poseda un gen de suflet, nu este acel gen pe care il avem noi, oamenii.

Idealul Wicca de moralitate este simplu: fa ce doresti, atat timp cat nu ranesti pe nimeni. Regula mai contine o alta conditie descrisa: nu fae nimic care sa te raneasca pe tine insuti. De aceea , daca tu, ca practicant Wicca, abuzezi de trupul tau, ii negi nevoile vietii, sau iti faci rau in orice alt fel, violezi acest principiu. Aceasta e mai mult decat supravietuire. Garanteaza, in acelasi timp, ca vei fi intr-o stare buna pentru a prelua sarcinile conservarii si imbunatatirii lumii noastre, fiind in cadrul Wicca grija si iubirea fata de planeta noastra, detin roluri importante.Wicca e o religie care utilizeaza magia. Aceasta este o trasatura unica si atragatoare a ei. Magie religioasa? nu este atat de straniu precum ar putea parea.
Magia este punerea in miscare , pe cai naturale (cu toate ca e putin inteleasa) , a energiei, pentru efectuarea schimbarii de care este nevoie. In practica Wicca, magia este folosita ca unealta pentru sfintirea spatiilor rituale si perfectionarea noastra si a lumii in care traim.
Multi oameni confunda Wicca cu magia, ca si cand cele doua cuvinte ar fi interschimbabile. Wicca este o religie care imbratiseaza magia. Daca doriti doar practicarea magiei, probabil Wicca nu e raspunsul potrivit pt dvs.
Un alt aspect fundamental, magia nu este o modalitate de a forta natura sa va faca pe plac. Aceasta e o idee complet eronata, alimentata cu credinta ca, intr-un fel oarecare, magia e supranaturala, ca si cand tot ce exista poate fi in afara naturii.Magia e naturala. E o deplasare armonioasa a energiilor pentru a crea o schimbare necesara. Daca doriti sa practicati magia, trebuie sa dati uitarii toate parerile conform carora aceasta ar fi paranormala sau supranaturala.
Majoritatea practicantilor Wicca nu cred in predestinare. Cu toate onoram si veneram Zeul si Zeita, stim ca suntem suflete libere, care au intregul control si responsabilitatea vietii noastre. Nu putem arata cu degetul spre imaginea unui zeul malefic, cum ar fi Satan, si sa- invinovatim pt greselile si slabiciunile noastre. Nu putem invinovati soarta. In fiecare secunda a fiecarei zile, ne cream viitorul, conturand cursul vietii noastre. Din momentul in care un practicant Wicca isi asuma totala responsabilitate pentru tot ce e sau ea a facut (in viata prezenta si in cele trecute) si hotaraste ca actiunile viitoare ii vor fi in acord cu idealurile si telurile mai inalte, magia va inflori si viata va fi o bucurie.
Probabil,aceasta este estenta Wicca - o uniune plina de bucurie cu natura.Pamantul este manifestarea energiei divine. Templele WIcca sunt reprezentate de pajisti smaltuite cu flori, paduri, plaje si deserturi. Cand un adept Wicca se afla in mijlocul naturii, e de fapt inconjurat de sacralitate aproape la fel cum un crestin este atunci cand intra intr-o biserica.
In plus, toata natura ne canta neincetat , dezvaluindu-ne secretele ei. Practicantii Wicca asculta pamantul. Ei nu impiedica lectiile pe care acesta incearca atat de disperat sa ni le dea. Cand pierdem contactul cu planeta noastra binecuvantata, pierdem contactul cu divinitatea.
Acestea sunt cateva dintre principiile de baza ale Wicca. Ele reprezinta adevarul Wicca; ritualurile si miturile sunt subordonate acestor idealuri si rolul lor este de a le celebra.


In Haiti, vrajitoria este o practica frecventa, o realitate privita cu respect si cu teama. Nu numai populatia este atrasa de magia locala voodoo, ci si autoritatile,care tolereaaza nenumaratilor vrajitori si chiar ii viziteaza. Vracii sunt mai cautati decat medicii, iar ceremoniile voodoo atrag mii de oameni. In realitate, voodoo a devenit o religie si reprezinta credinta marii majoritati a negrilor din micuta republica.Potrivit sondajelor efectuate in 1988, 97% din populatie crede in voodoo.

"Voodoo" provine de la cuvantul "vodu", care semnifica, in Africa, actiunea spiritelor, duhurilor. Populat cu scavi adusi din aceasta regiune a Africii, Haiti a mostenit puterile oculte ale credintelor stravechi. Inca din vremurile sclavagismului, proprietarii de sclavi isi tradau negrii ca pe niste animale, dar se temeau de fortele lor magice. Un cunoscut etnograf care s-a ocupat cu voodoo, Alfred Metraux, scria in 1959: "Groaza pe care am intalnit-o la albii din Haiti se poate explica printr-un fel de razbunare a fostilor sclavi: asupriti timp de generatii,acestia si-au folosit puterile oculte pentru a-i infricosa pe fostii lor tirani. Teama care domnea pe toate plantatiile din Haiti era adanc intiparita in suflete: era groaza in fata puterii magice a Africii, care tulbura somnul stapanilor de sclavi."


Lumea a aflat despre fenomelele oculte legate de magia voodoo din cartea "Haiti or the black republic" ("Haiti sau republica neagra"), scrisa de fostul consul al Marii Britanii in Haiti, Spencer John.Acesta povesteste o multime de intamplari stranii la care a fost martor, inclusiv ceremonii voodoo in care se practicau sacrificii rituale si forme de canibalism.
Voodoo nu este practicat numai in Haiti. Fenomene asemanatoare de transa si posedare malefica au mai fost observate in Statele Unite ale Americii si chiar in Europa. Asta ca sa nu mai pomenim Africa, patria sa mama, unde este infiorator sub diferite alte nume.In America sunt cunoscute peste 30 de cazuri de persoane urmarite de autoritati pentru practici voodoo.

In Haiti, voodoo este un sistem religios, caracterizat prin venerarea strabunilor si a unui panteon urias, format din zeci de zei si duhuri.

RITUALURILE FUNERARE

Un punct cardinal al credintei voodoo o reprezinta existenta dubla a tuturor lucrurilor: exista o lume vizibila si una invizibila. Fiecare om are in el un suflet dublu, format din doua duhuri: primul se numeste Gros-bon-ange (ingerul mare si bun) si Ti-bon-ange (ingerul mic si bun).Gros-bon-ange este un duh ocrotitor, un fel de controlor al constiintei, care ne pazeste de rau si de minciuna; Ti-bon-ange reprezinta suma faptelor noastre , a experientei acumulate, cu fapte bune si rele. In clipa mortii, cele doua duhuri se mai odihnesc inca un an in apropierea trupului, sau dupa cum se numeste in traditia voodoo, "pe fundul apelor curgatoare".La sfarsitul acestui an, Gros-bon-ange paraseste aceasta lume, iar Ti-bon-ange trebuie invocat si pastrat pe langa casa decedatului.Ritualul se numeste "scoaterea de pe fundul apei".Duhul recuperat prin formule magice este pastrat intr-un vas din argila, numit "govi", vas care reproduce forma trupului uman. El inlocuieste "vasul din carne", in care duhul a salasluit o viata.Neideplinirea ritualului dupa un an de la deces este un lucru foarte grav.Familiile care uita sa indeplineasca aceasta obligatie fata de morti sunt lovite de nenorociri, printre care si bolile cele mai usoare.


In esenta, lumea oculta nu este prea diferita de alte lumi. Cu alte cuvinte, ceea ce este bun sau rau in societate este valabil si aici. De exemplu, daca aveti o relatie care nu merge cum trebuie,este bine sa incercati sa discutati pentru a o face pe cealalta persoana sa ramana, dar daca ea vrea sa plece,atunci ar fi gresit sa o rapiti si sa o tineti
prizoniera. Daca sunteti in aceasta situatie,ar fi bine sa faceti un descantec pentru a ramane impreuna, daca asa e bine sa fie sau daca este spre binele amandurora. Dar ar fi o nebunie sa incercati sa faceti un descantec pentru a tine legata o persoana impotriva vointei ei.

sursa: www.tarot-online.ro

Exista multe mituri care inconjoara originea Tarotului si au fost exprimate adesea teorii conform carora aceste carti au fost inventate in vechiul Egipt, India sau China.

Adevarata orgine a cartilor de tarot ramane un mister, dar ceea ce se stie sigur este ca unele similare celor din prezent au aparut in Italia si Franta pe la mijlocul secolului al 13-lea.

Aceste idei apartin curentului romantic sau reprezinta mai mult dorinte decat evidente. Cel mai raspandit mit este acela potrivit caruia aceste carti au fost aduse din India de catre tigani.


Trebuie folosit bunul simt, cand cinevaeste bolnav de cancer in ultima faza, estefoarte putin probabil (desi posibil totusi) caun descantec sa ajute persoana respectivaprea mult. In general, i-ar fi mult mai bine cuun tratament medical ortodox care (doar ca un fapt interesant)incurajeaza in prezenttehnicile de autoajutorare in tratarea unor boli cum ar fi cancerul. Trebuie folositadiscretia. Daca cineva este extrem dedeprimat si vrea sa se sinucida, i-ar fi de mai mare ajutor sa consulte un doctor sau unpsihiatru decat sa recurga la cateva
descantece. Intr-o anumita masura, cu cat sunteti mai implicati din punct de vedereemotional sau mental in descintec, cu atitsunt mai mari sansele dumneavoastra desucces cu conditia ca implicarea dumneavoastra sa nu devina o obsesie.In fine, inainte de descantece, dati-mivoie sa va spun ca sper sincer ca ideile siinformatiile din accast site sa va ofere obaza suficienta pentru a va fauri propriiledescantece, ce este grozav increarea propiilor descantece este ca simbolurile pe care le alegeti vor avea putere in ceea ce va priveste.

Oricum, aceast site incurajeazaacest lucru. Sa nu va fie teama sa experimentati, dar nu uitati, va rugam,ca intentia si motivatia dumneavoastra sunt foarte importante.

Simpatia atrage simpatie, binelebine si raul atrage raul. Folositidescantecele cu intelepciune. Succes!


Un descantec este un fel de cod telefonic subconstient,codul fiind un set de simboluri care va racordeaza la ceea ce vreti sau aveti nevoie.In acest site,simbolurile folosite sunt cuvintele si imaginile vizuale simple. Cu cat simbolul este mai puternic, cu atat este mai mare sansa ca descantecul sa lucreze.Efectul principal este de curăţire a organismului şi întăreşte imunitatea. Consumând zilnic această apă organismul devine rezistent la diverse boli. Piramida trebuie să fie din sârmă de cupru, trebuie să aibă baza de 45cm, iar muchia 42,8 pentru un volum de apă de 2l. Dimensiunile nu sânt întâmplătoare ele fiind calculate foarte strict [numărul de aur sau dimensiunile piramidei lui Keops]. Se va utiliza sârma de cupru între 1,5 şi 4mm de regulă neizolată. Cel de-al 9-lea segment, respectiv stâlpul central, trebuie să fie coborât din vârful piramidei până la nivelul sârmelor de la baza piramidei. Piramida se poate face prin cositorire, îndoire, sudare etc. obţinându-se o formă cât mai perfectă. Apa trebuie să reprezinte a 10-a parte din volumul piramidei, dar nu se produc efecte secundare dacă abaterea este de + - 10%. Un lucru important : laturile piramidei trebuiesc orientate pe cât posibil, cât mai exact pe punctele cardinale. Pentru ca praful să nu pătrundă în apă piramida poate fi acoperită cu o folie de celofan. Apa trebuie pusă în vase cu gura deschisă [borcane] şi cât mai aproape de stâlpul central. Nu trebuie ţinută mai mult de 24 de ore. Apa poate fi ţinută în sticle cu dop chiar în frigider, şi poate fi ţinuta o perioadă mare de timp.
Se pun 2 litri de apă în această piramidă în jurul stâlpului timp de 24 de ore . Are o mare concentraţie de oxigen şi fosfor.
Efectele se vor vedea repede, chiar în primele zile se va regla metabolismul, pofta de mâncare, în primele două săptămâni se va elimina toxinele din organism, ajută la slăbit, efecte favorabile asupra tensiuni arteriale etc. După 3-5 luni reducerea sau vindecarea unor pareze, precum şi creşterea rezistenţei organismului la diferite boli.

Utilizarea simbolica a culorilor este punctul final al unei lungi dezvoltari a limbajului.La inceput, limba nu numea decat obiectele colorate, neputand face distinctia intre realitatea descrisa si atributul ei coloristic. In limbile baltice, aceasta forma de exprimare straveche se pastreaza inca destul de bine. Astfel, lituanienii au patru denumiri pentru culoarea gri, fiecare dintre acestea fiind legata de un obiect; lana(gri), cal, par si gasca.Abstractizarea culorilor reprezinta o forma de gandire destul de tarzie in evolutia umana. Ce semnifica aceasta? Faptul ca in gandirea primitiva, magica, obiectul era perceput ca unic purtator al culorii sale. Practicile magice legate de culori foloseau aceasta interdependenta: pentru a actiona asupra unui obiect, era suficient sa-i fie reprodusa culoarea.Dand un exemplu simplist,pentru a stimula venirea primaverii , ar fi suficienta folosirea verdelui. Antropologii au distins cinci trepte in dezvoltarea perceptiei culorilor:
1.Stramosii lui homo sapiens percepeau doar diferenta dintre intuneric si lumina, fara a sesiza culorile (erau "orbi de culoare");
2.Sensul culorii se desprinde de cel al luminii. Rosul este prima culoare sesizata ca diferita de lumina incolora.
3.Se face diferenta intre galben si rosu.
4.Este perceput verdele.
5.Apare albastrul.

A sesiza culoarea inseamna nu numai a o percepe vizual, ci si a putea distinge intre obiectul concret si culoarea sa, in asa fel incat omul sa poata asocia o culoare si unui alt obiect in afara celui initiat.

Zile bune

 • Ianuarie 3-10-27-31
 • Februarie 7-8-18
 • Martie 3-9-12-14-16
 • Aprilie 5-17
 • Mai 1-2-4-6-14
 • Iunie 3-5-7-9-12-23
 • Iulie 2-6-10-23-30
 • August 5-7-10-14-19
 • Septembrie 6-10-13-19-30
 • Octombrie 13-16-22-31
 • Noiembrie 3-13-23-30
 • Decembrie 10-20-29

Zile rele

 • Ianuarie 13-23
 • Februarie 2-10-17-22
 • Martie 13-19-23-28
 • Aprilie 18-20-29-30
 • Mai 10-17-20
 • Iunie 4-10
 • Iulie 5-13-27
 • August 2-13-27-31
 • Septembrie 12-15-16
 • Octombrie 3-9-27
 • Noiembrie 6-25
 • Decembrie 15-28-31


Este descoperita de multi ani.In mod normal, ea era vanduta drept un joc pentru copii, este construita de fratii Parker si vanduta in aproape toate magazinele de jucarii din America.Desi vanduta ca un simplu joc, poate fi folosita de persoane care stiu sa faca foarte bine acel ritual de protectie inainte de folosirea Masei Quija.

Trebuie sa folositi un ritual de protectie, pentru a fi sigur ca spiritul pleaca la final. Ritualul de protectie al Pentagramului poate fi folosit cu succes. Odata ce ai facut rost de Masa Quija,tot ce iti mai trebuie sunt niste lumanari, poate niste tamaie si un loc linistit.Mai intai trebuie sa te duci la acel loc linistit, stinge luminile si aprinde lumanarile si tamaia. Daca mai gasesti inca doua persoane, va merge si mai bine, din diverse motive.

Incepi cu ritualul de protectie. Daca nu stii unul , poti foarte simplu sa inchizi ochii si sa-ti imaginezi cum trupul tau este inconjurat de o sfera de lumina stralucitoare, alba. Albul este folosit intotdeauna pentru protectie si puritate.Apoi, dupa ce te-ai relaxat indeajuns, fiecare persoana atinge cu degetul discul de pe masa. Aveti grija sa nu apasati tare, discul nu se va mai misca daca este presat sub greutatea degetelor.Acum poti intreba daca se afla "cineva" in camera cu voi, sau "este cumva vreun spirit care doreste sa comunice cu noi,acum?".Va trebui sa intrebi de mai multe ori. Poate lua ceva timp pana cand doreste sa se miste usor catre "DA", atunci iti vei da seama ca ai intrat in contact cu o alta entitate. De obicei, iti ia cateva minute pana incepe sa mearga si nu te astepta sa ai rezultate de fiecare data cand incerci, tu nu poti comanda aceste spirite, tu doar le rogi sa-ti raspunda la niste intrebari, iar ele iti vor raspunde numai daca vor.Odata ce ai stabilit un contact, intreaba-l cum se numeste.Apoi intreaba orice vrei tu.Lucrurile vor incepe sa mearga mai bine dupa acest punct.

Cateodata, cand spiritul doreste sa plece, discul va cadea de pe masa. Scrieti imediat experientele de fiecare data cand folosesti masa Quija si "tine-le" pe toate intr-un jurnal pentru referinte. Acum cea mai impotanta parte..nu uita sa-ti faci ritualul de protectie, pentru a fi sigur ca spiritul nu a ramas cu tine si se plimba prin jur.Alegerea este a ta si nu te obliga nimeni sa faci acest ritual, dar este de preferat sa-l faci si sa nu sari peste el.Daca spiritul ramane prin jur, este foarte posibil sa-ti influenteze gandurile si poate fi un spirit rau. Asa ca, ia-ti toate masurile de precautie si experienta ta se poate termina intr-un mod foarte placut!

Satanismul foloseste pentagrama inversata pentru propriile scopuri.Dar o pentagrama inversata in magie sau ocultism simbolizeaza pur si simplu dominatia materiei asupra spiritului.Pretentia ca pentagrama inversata reprezinta raul este derivata dintr-o afirmatie a lui Eliphas Levi, conform careia directia razelor pentagramei determina daca aceasta reprezinta principiul raului sau binelui: cu varful in sus reprezinta ordinea si lumina, cu doua varfuri in sus reprezinta dezordinea si intunericul.Levi nu ofera nici o justificare sau citatie pentru aceasta distinctie arbitrara si merge mai departe,echivaland arbitrar pentagrama cu un simbol al lui Bephomet sau zeul cu cap de tap.Acest fapt ignora includerea pentagramei,cu un varf in jos, in sigiliul lui Constantin.


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu